Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 7.07 - Thjerrat (1) në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Në qoftë se në një thjerrë të mysët bien rrezet e dritës, që vijnë nga një objekt i ndodhur në një distancë shumë të largët, ku formohet shëmbëllimi i tij?
  2. Në qoftë se objekti i afrohet thjerrës, çfarë ndodh me pozicionin dhe përmasat e shëmbëllimit?