Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje shtesë 2 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Shënoni me fjalë, ekuacionin që lidh shpejtësinë, distancën dhe kohën.
  2. Një makinë udhëton me një shpejtësi konstante prej 20 m/s. Llogaritni distancën e përshkuar për 5 s.