Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Pyetje shtesë 3 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Një rezervuar drejtkëndëshi me bazë me përmasa 3 m me 2 m. Rezervuari është i mbushur me ujë deri në lartësi 2 m nga baza. Dendësia e ujit është 1000 kg/m3^3 dhe g është 10 N/kg. Vizatoni një figurë të rezervuarit të mbushur me ujë dhe shënoni të gjitha përmasat. Pastaj, llogaritni parametrat e mëposhtëm:

  1. Vëllimin e ujit në rezervuar.
  2. Masën e ujit në rezervuar.
  3. Peshën e ujit në rezervuar (në N).
  4. Trysninë që ushtrohet në fundin e rezervuarit.