Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Pyetje shtesë 3 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

  1. Një xham dritarjeje mbulon një sipërfaqje prej 0.6 m2^2. Forca e ushtruar nga trysnia e ajrit nga jashtë dritares është 60000 N. Llogaritni trysninë e ajrit. Shënoni formulën që do të përdorni për të kryer llogaritjet dhe rrugën e kryerjes së tyre.
  2. Shpjegoni pse dritarja nuk thyhet në veprimin e kësaj force.