Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Pyetje shtesë 7 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

a) Kopjoni fjalitë e mëposhtme dhe përdorni një nga tre shprehjet e mësipërme për çdo fjali. Çdo fjali mund të përdoret një herë, më shumë se një herë ose asnjë herë.

b) Emërtoni pjesën e spektrit elektromagnetik që përdoret për:

  1. Të dhënë informacione për satelitët dhe për të marrë informacion prej tyre.
  2. Të vrarë bakteret e dëmshme që mund të gjenden në ushqime.