Kopertina e librit Fizika 10-11 - Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Pyetje shtesë 7 në librin Fizika 10-11 - Pjesa I nga shtëpia botuese Erik Botime me autorë Stephen Pople.

Pyetja

Në figurën e mësipërme, rrezja e dritës bie mbi një pasqyrë dhe në njerin skaj të një fibre optike.

  1. Kopjoni dhe plotësoni figurën për të treguar se çfarë ndodh me secilën nga rrezet.
  2. Cila nga diagramet paraqet një shëmbull të pasqyrimit të plotë të brendshëm?
  3. Tregoni dy mënyra praktike të përdorimit të fibrave optike.
  4. Drita e secilës rreze është monokromatike. Çfarë do të thotë ky term?