Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2.12

Zgjidhja e ushtrimit 2.12 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Tabela jep informacion mbi rrugën e bërë nga një tren:

Me të dhënat e tabelës bëni grafikun largësi-kohë të këtij udhëtimi. Gjeni shpejtësinë mesatare të trenit ndërmjet stacioneve Tiranë dhe Elbasan. Përgjigjen jepeni në km/h.