Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2.9

Zgjidhja e ushtrimit 2.9 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një makinë udhëton me shpejtësi konstante. Kur shoferja sheh semaforin e kuq para saj, ajo ngadalëson dhe pastaj ndalon. Skiconi grafikun shpejtësi-kohë të kësaj lëvizjeje.