Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5.5

Zgjidhja e ushtrimit 5.5 të mësimit Kapitulli 5 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Përfundimet e një eksperimenti për zgjatjen e një suste paraqiten në tabelë. Me këto përfundime ndërtoni grafikun zgjatje-ngarkesë. Në grafik shënoni kufirin e përpjesëtueshmërisë dhe thoni sa është vlera e ngarkesës në atë pikë.