Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 8.4

Zgjidhja e ushtrimit 8.4 të mësimit Kapitulli 8 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Një makinë e shpejtë ka 0.5MJ energji kinetike. Shoferi shkel frenat dhe makina ndalon. Sa punë kryen forca e frenimit?