Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9.1

Zgjidhja e ushtrimit 9.1 të mësimit Kapitulli 9 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Për të matur vëllimin e një lëngu, atë mund ta hidhni në një cilindër të shkallëzuar. Këta cilindra kanë forma dhe madhësi të ndryshme: të gjatë, të shkurtër, të gjerë, të ngushtë. Shpjegoni se pse forma e cilindrit nuk ndikon në matjen e vëllimit.