Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Pyetje për Kapitullin 1 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Për të gjetur dendësinë e një substance, duhet të matim masën dhe vëllimin e një sasie të kësaj substance.

  1. Shkruani formulën që lidh këto tri madhësi.
  2. Njësitë e dendësisë varen nga njësitë që përdoren për të matur masën dhe vëllimin. Kopjoni dhe plotësoni tabelën që vijon me njësitë e duhura të dendësisë.