Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Pyetje për Kapitullin 3 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Diagrami paraqet forcat që veprojnë mbi një kamion që ecën në një rrugë të rrafshët.

  1. Dy prej forcave kanë efekte që anulojnë njëra-tjetrën. Cilat janë ato? Shpjegoni pse.
  2. Sa është forca rezultante që vepron mbi kamionin? Jepni madhësinë dhe drejtimin.
  3. Cili do të jetë efekti i kësaj force mbi shpejtësinë e kamionit?