Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje për Kapitullin 8 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Fuqinë mund ta llogarisim me anë të formulës: P=AtP=\dfrac{A}{t}.

  1. Shkruajeni këtë formulë me fjalë.
  2. Kopjoni dhe plotësoni tabelën, duke dhënë njësitë matëse të secilës nga këto madhësi.