Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Pyetje për Kapitullin 9 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Kopjoni dhe plotësoni fjalitë:

  1. ... është kalimi nga lëngu në gaz në një temperaturë poshtë pikës së vlimit.
  2. Kjo ndodh sepse grimcat ... kanë më shumë gjasa të largohen nga lëngu, duke bërë që temperatura e lëngut të ...

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.