Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 17

Zgjidhja e ushtrimit 17 të mësimit Kapitulli 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Nga shkëmbi hidhet një gur, i cili e godet sipërfaqen e detit me shpejtësi vertikale prej 18 ms-1 dhe shpejtësi horizontale vv. Rezultantja e këtyre dy shpejtësive është 25 ms-1.

  1. Vizatoni një diagram vektorial që paraqet dy shpejtësitë dhe rezultanten e tyre.
  2. Me ndihmën e kësaj diagrame, gjeni vlerën e vv.
  3. Me ndihmën e diagramit, gjeni këndin ndërmjet drejtimit të shpejtësisë rezultante të gurit dhe vertikales në çastin që ai godet sipërfaqen e detit.