Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Llogaritni rezistencën e njëvlershme të dy rezistencave nga 5 Ω\Omega dhe një rezistence 10 Ω\Omega të lidhura në seri.