Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Llogaritni rezistencat e kombinimeve që vijojnë:

  1. 100 Ω\Omega dhe 200 Ω\Omega në seri.
  2. 100 Ω\Omega dhe 200 Ω\Omega në paralel.
  3. 100 Ω\Omega dhe 200 Ω\Omega në seri dhe e gjithë kjo në paralel me 200 Ω\Omega.