Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 20

Zgjidhja e ushtrimit 20 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Sa duhet të jetë rezistenca e lidhur në paralel me një rezistencë 20 Ω\Omega, që rezistenca e tyre e njëvlershme të jetë 10 Ω\Omega?