Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Me idenë e energjisë që fitohet dhe humbet nga ngarkesa 1 C, shpjegoni pse dy bateri 6-Voltëshe të lidhura në seri japin një f.e.m. të barabartë me 12 V ose 0, kurse kur lidhen në paralel, ato japin një f.e.m. prej 6 V.