Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një përcjellës me gjatësi L zhvendoset me shpejtësi v në kënd të drejtë me një fushë magnetike të njëtrajtshme me induksion B. Tregoni se f.e.m. e induktuar në përcjellës jepet nga: E=BLv.