Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 16

Zgjidhja e ushtrimit 16 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Po ta rrotulloni me dorë dinamon e biçikletës, dritat e saj do të ndizen. Me ndihmën e ligjit të Lencit shpjegoni pse dinamoja rrotullohet më lehtë kur dritat janë të stakuara, sesa kur ato janë të ndezura.