Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kapitulli 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një spirë drejtkëndëshe me përmasa 5.0 cm ×\times 7.5 cm dhe 120 mbështjella ndodhet në pozicionin pingul me fushën me induksion 1.2 T. Llogaritni fluksin magnetik përmes spirës.