Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një central elektrik gjeneron elektricitet me tension 25 kV. Ky duhet të transformohet në 400 kV, për t'u transmetuar më tutje. Nëse mbështjella parësore ka 2000 spira, sa të tilla duhet të ketë mbështjella dytësore?