Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Kapitulli 18 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Cilat nga këto lëkundje janë të lira e cilat të detyruara:

  1. lëkundja e krahëve të një mushkonje.
  2. lëvizja e lavjerrësit të orës së gjyshit.
  3. lëkundjet e telave të pianos pasi i kemi ngacmuar.
  4. lëkundjet e një ndërtese gjatë termetit.