Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit Kapitulli 18 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Figura 18.18 paraqet grafikun e varësisë së zhvendosjes së një mase që lëkundet nga koha. Nga grafiku përcaktoni madhësitë që vijojnë:

  1. amplitudën,
  2. periodën,
  3. frekuencën,
  4. frekuencën këndore,
  5. zhvendosjen në pikën A,
  6. shpejtësinë në pikën B,
  7. shpejtësinë në pikën C.