Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Kapitulli 18 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Referojuni grafikut x-t të figurës 18.15a. Sa është gradienti i këtij grafiku në çastin t=0.1 s? Sa është shpejtësia që lëkundet në këtë çast.