Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një makinë ecën me 8.0ms-1. Shoferi shkel gazin dhe makina përshpejton me nxitim 1.0ms-2 gjatë 18 metra. Sa është shpejtësia përfundimtare e makinës?