Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 13

Zgjidhja e ushtrimit 13 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në vendin e një aksidenti policia gjeti shenjat e frenimit me gjatësi 50 metra. Testet e kryera në rrugë treguan se nxitimi i frenimit në atë rrugë është -6.5ms-2. A e kishte kaluar makina që rrëshqiti kufirin e lejuar të shpejtësisë prej 25ms-1 (90kmh-1) në këtë rrugë?