Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 22

Zgjidhja e ushtrimit 22 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në shembullin e mësipërm llogaritni kohën që i duhet gurit për të mbërritur në fund të shkëmbit. Do t'ju duhet të zgjidhni një ekuacion të gradës së dytë me një ndryshore.