Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kapitulli 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Nga maja e një shkëmbi lëshohet një gur. Nxitimi i gurit është 9.81ms-2. Sa është shpejtësia e gurit:

  1. pas 1s?
  2. pas 3s?