Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një makinë përplaset ballë për ballë me një mur tullash. Me ndihmën e konceptit të inercisë, shpjegoni pse, po të mos ketë vënë rripin e sigurisë, shoferi ka shumë të ngjarë të fluturojë jashtë makinës nga xhami i përparmë.