Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 14

Zgjidhja e ushtrimit 14 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Zhytësit e qiellit hidhen nga aeroplani me intervale prej disa sekondash. Nëse dy zhytës duan të takohen në ajër, i dyti duhet të arrijë të parin.

  1. Nëse njëri nga zhytësit ka masë më të madhe se tjetri, cili duhet të hidhet i pari? Shpjegoni pse, me ndihmën e konceptit të forcës dhe shpejtësisë përfundimtare.
  2. Nëse masat e të dy zhytësve janë të barabarta, sugjeroni çfarë mund të bëjë i dyti për ta kapur të parin.