Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një motoçikliste me masë 60 kg ecën me një motor me masë 40 kg. Kur ajo niset në semafor, forca që ushtrohet mbi motorin është 200 N. Duke pranuar se forca rezultante e ushtruar mbi motorin mbetet konstante, llogaritni shpejtësinë e tij pas 5.0 s.