Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kapitulli 3 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Tërheqja e Tokës mbi një mollë (pesha e mollës) është rreth 1 Njuton. Mund të ndërtonim një sistem të ri ndërkombëtar të njësive, në të cilin njësia e forcës do të ishte pesha e një molle. Thoni sa më shumë arsye pse ky përkufizim nuk është i mirë.