Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 1 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

  1. Përkufizoni zhvendosjen.
  2. Me ndihmën e përkufizimit të zhvendosjes, shpjegoni si është e mundur që një atlet të kryejë një rrotullim të plotë në pistë dhe ta ketë zhvendosjen zero.