Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 15 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Mbi një përcjellës me rrymë që formon kënd të drejtë me një fushë magnetike të njëtrajtshme vepron forca 4.70 ×103\times10^{-3} N. Përcaktoni forcën që vepron mbi përcjellës, kur:

  1. intensiteti i rrymës në përcjellës trefishohet
  2. induksioni i fushës magnetike përgjysmohet
  3. gjatësia e përcjellësit reduktohet në 40% të gjatësisë fillestare