Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 15 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Forca e Lorencit bën që trajektorja e elektronit në fushë magnetike të njëtrajtshme të jetë rrethore. Shpjegoni pse kjo forcë nuk shkakton rritjen e shpejtësisë së elektronit.