Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një aeroplan, largësia ndërmjet skajeve të krahëve të të cilit është 40 m, fluturon horizontalisht me shpejtësi 300 ms1^{-1} në një zonë ku përbërësja vertikale e fushës magnetike të Tokës është 5.0×1055.0\times10^{-5} T. Llogaritni forcën elektromotore të induktuar.