Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 16 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Figura 16.25 paraqet fluksin magnetik dhe f.e.m. të induktuar gjatë rrotullimit të një spire. Shpjegoni pse f.e.m. e induktuar është maksimale kur fluksi është zero dhe zero kur fluksi është maksimal.