Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 17 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në figurën 17.22 paraqitet tensioni në skajet e një rezistence 200 Ω\Omega. Një ndarje e boshtit x vlen 5 ms dhe e boshtit y 0.5 V. Përcaktoni:

  1. periodën, dhe prej këtu, frekuencën e tensionit.
  2. tensionin maksimal, dhe prej këtu, atë efektiv.
  3. intensitetin efektiv të rrymës në rezistencë.
  4. fuqinë mesatare të shpenzuar në rezistencë.