Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 3.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

10 cm3 alumin peshon 28 g. 10 cm3 kallaj peshon 74 g.

  1. Cili prej metaleve e ka dendësinë më të madhe: alumini apo kallaji?
  2. Sa herë më i rëndë është ai se metali tjetër?