Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.4 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Vizatoni vaskën e elektrolizës për nxjerrjen e aluminit.
  2. Pse shkojnë te katoda jonet e aluminit?
  3. Çfarë ndodh në katodë? Shkruani barazimin përkatës.
  4. Anoda zëvëndësohet rregullisht. Pse?