Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.2 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Përbërësit e ajrit ndahen me anë të procesit të distilimit të thyesuar. Përgjigjuni pyetjeve:

  1. Përse në fillim ajri shtypet nën presion dhe më pas zgjerohet?
  2. Përse argoni përftohet para oksigjenit?
  3. Shpjegoni cili prej gazeve: argoni apo oksigjeni e ka koston e përftimit më të lartë.