Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 5.3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Vëreni gazet ndotëse në tabelën e faqes 56.

  1. Cili gaz përftohet nga djegja e benzinës në motorin e makinës?
  2. Cili është gazi me prejardhje nga ajri që ndihmon në djegjen e benzinës? Si formohen ndotësit?