Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.5 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

  1. Përse reaksioni i veprimit të metanit me klorin quhet reaksion zëvendësimi?
  2. Çfarë kushtesh nevojiten që tëndodhë ky reaksion?