Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Kontrolli i kapitullit 3 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Kujtoni që në radhën e aktivitetit, karboni mund të vendoset ndërmjet zinkut dhe aluminit.

  1. Cilat janë dy çiftet që do të veprojnë?
  2. Shkruani me fjalë dy reaksionet dhe nënvizoni substancën që reduktohet.