Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Kontrolli i kapitullit 6 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

Gazi hidrazinë N2H4\text{N}_{2}\text{H}_{4} digjet në oksigjen:

  1. Numëroni dhe bëni një listë të lidhjeve të këputura në këtë reaksion.
  2. Bëni një listë të lidhjeve që u formuan.
  3. Njehsoni energjinë e plotë: i) që duhet për të shpërbërë lidhjet; ii) që çlirohet nga formimi i lidhjeve të reja. (Energjitë e lidhjeve në kJ/mol janë: N-H\text{N-H} 391391; N-N\text{N-N} 158158; NN\text{N}\equiv\text{N} 945945; O-H\text{O-H} 464464; O = O\text{O = O} 498498)
  4. Njehsoni ndryshimin energjetik për këtë reaksion.
  5. Çfarë reaksioni është: ekzotermik apo endotermik?
  6. Nga vjen dhe ku shkon energjia?
  7. Shpjegoni se sa e përshtatshme është hidrazina si lëndë e djegshme.