Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 1.1 - Vendvlera dhe rrumbullakimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Rrumbullakosni numrat e mëposhtëm deri në rendin e saktësisë së dhënë.

  1. 5376 (mijëshen më të afërt)
  2. 67 (dhjetëshen më të afërt)
  3. 63,2 (njëshen më të afërt)
  4. 24,265 (dy shifra pas presjes dhjetore)
  5. 4289 (qindëshen më të afërt)
  6. 1,96 (një shifër pas presjes dhjetore)