Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 1.1 - Vendvlera dhe rrumbullakimi në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Rrumbullakosni numrat e mëposhtëm deri në rendin e saktësisë së dhënë.

  1. 369 (qindëshen më të afërt)
  2. 6555 (dhjetëshen më të afërt)
  3. 0,071944 (dy shifra pas presjes dhjetore)
  4. 94,49 (dhjetëshen më të afërt)
  5. 2,995 (dy shifra pas presjes dhjetore)
  6. 15,638 (dhjetëshen më të afërt)